De producten van

De Walvis

Vishandelaar, Traiteur, Leuven
Freek Albregts
Freek Albregts heeft De Walvis opgestart in 1987. Het bedrijf is gevestigd te Leuven, in Vlaams Gewest.

Het project

Vishandel en Traiteur gelegen in hartje Leuven.
Ontving in 2013 als een van de eersten het HIB label (handmade in Belgium) van Unizo omdat minstens 80% van de verkochte bereidingen in huis worden gemaakt.
We proberen zoveel mogelijk duurzame vis te kopen van kleine ambachtelijke kotters die hun vis aanlanden in IJmuiden en Boulogne Sur Mer.
Onze gekweekte Schotse Zalm komt uit een bedrijf die een duurzaamheid label heeft en ook het Franse keurmerk "Label Rouge".
We zijn een klein familiebedrijf.

Adres
Mechelsestraat 23
3000 Leuven
1987
Jaar van oprichting
4
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van De Walvis

Technieken en waarden

Zoetwatervisserij, zeevisserij

Visserijtechnieken: niet ingevuld

Kleine visserij - enkele uren per vistrip, kustvisserij - enkele dagen per vistrip

Boot

Trawler

Lengte van de boot: niet ingevuld

Verwerking

Verwerking in mijn werkplaats

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU

Biologische ingrediënten, lokale ingrediënten (-250km)

Opmerking

Veel netten die tegenwoordig gebruikt worden zijn pulse netten. Die vermijden schade aan de zeebodem

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.