De producten van

Piétrain De Grain

Varkenshouder, Temse
Reinard De Roover
Reinard De Roover heeft Piétrain De Grain opgestart in 1986. Het bedrijf is gevestigd te Temse, in Vlaams Gewest.

Het project

Het piétrainvarken:
Het piétrainvarken zit stevig in het vlees en heeft een laag vetgehalte. Dat maakt van deze soort het meest gespierde varkensras ter wereld. Uiteindelijk bepaalt het vakmanschap van de boer de ultieme smaak van het vlees op je bord. Zo krijgen de varkens een uitgebalanceerd mengsel van maïs, gekookte aardappelen, koolzaad, gerst, tarwe en melkwei op het dagelijks menu. De maïs komt overwegend van eigen kweek, opgeslagen in een silo waar het gewas op natuurlijke wijze verzuurt zonder hulp van een kunstmatige energiebron. De boer waakt er over dat er enkel natuurlijke voedingsstoffen in de trog van de piétrainvarkens belanden. Alleen de juiste samenstelling van het recept blijft zijn best bewaarde geheim en dat geeft het Piétrain de grain-kwaliteitsvlees een extra dimensie. De precieze samenstelling van het varkensmenu is te danken aan het vakmanschap van verschillende generaties in deze landbouwers­familie.

Duurzaam in traditie:
Het familiale landbouwbedrijf uit Temse kweekt de dieren van big tot vleesvarken ‘op grootvaders wijze’. Alle biggen worden dus geboren op de boerderij. De dieren leiden een rustig leven in goed geventileerde stallen, uitgerust met emissie-arme luchtwassers. Als consument kan je er van op aan dat het varkensvlees volkomen antibioticavrij is en geen groeibevorderaars bevat.
Voor de elektriciteits­voorziening maakt het landbouwbedrijf uitsluitend gebruik van groene stroom geoogst uit zonne-energie aangevuld met Wase Windstroom. Ook met het opgevangen regenwater wordt spaarzaam omgesprongen.

Van boer naar bord:
Eénmaal slachtrijp gaan de piétrain­varkens met eigen transport naar het slachthuis. Het vers versneden vlees keert terug naar de boerderij, klaar voor het bord van de consument en dat tegen een eerlijke prijs. Voortdurend weet de boer vakmanschap en kwaliteit in dezelfde plooi te trekken. Daarvoor ontving deze producent het Certus en het Codiplanpluslabel.

Adres
Doornstraat, 145
9140 Temse
1986
Jaar van oprichting
4
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Piétrain De Grain

Dieren

180 dieren

Piétrain

Teeltmethoden

De dieren worden op de veehouderij geboren

Vorm van veehouderij: niet ingevuld

Voer

Voer op basis van granen

Op mijn boerderij geproduceerd, afkomstig van een lokale landbouwer

Ggo-vrij voer (volgens de verklaringen van de producent)

Behandeling van de dieren

Ik behandel de dieren enkel als ze ziek zijn

Behandelingsmethode: niet ingevuld

Verwerking en secundaire ingrediënten

Verwerking in mijn werkplaats

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: kruiden

Ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU

Ingrediënten afkomstig van een gecertificeerde productie

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.