De producten van

Mi Joya

Chocolatier, IJsmaker, Tervuren
Caroline Aussems
Caroline Aussems heeft Mi Joya opgestart in 2016. Het bedrijf is gevestigd te Tervuren, in Vlaanderen.

Het project

Caroline en Nicolas, een verhaal van passie. Voor hun chocolade en voor Mexico. Hij, ambachtelijke chocolatier en ijsbereider. Zij, al meerdere jaren ondergedompeld in de wereld van de chocolade. Een bezoek aan een cacaoplantage tijdens één van hun reizen naar Mexico inspireerde hen tot het maken van hun eigen chocolade. Caroline en Nicolas willen de smaak van chocolade terugbrengen tot de basis. Concreet proef je de pure cacaobonen in de heerlijke chocolade van Mi Joya.
Ze kopen machines in de Verenigde Staten en Nicolas gaat aan de slag in de familiekeuken. Familie en vrienden likken duimen en vingers af … Het inspireert Caroline en Nicolas om hun passie nog verder te delen. In december 2016 openen ze hun chocoladeatelier in Tervuren. Vandaag maken ze daar hun artisanale chocolade, maar ook hun eigen bereid ijs.
De keuze van een “open” atelier is er één van transparantie naar de traceerbaarheid van hun verse basisproducten. Met plezier nodigen ze je uit voor een bezoek aan hun atelier en de machines of geven ze meer uitleg aan geïnteresseerde chocoladeliefhebbers! Schrijf je zeker eens in voor één van de degustatieworkshops Bean-to-Bar. Je zal er de échte smaak van cacao ontdekken …
Ook hun ijs en sorbets worden ter plaatse van A tot Z artisanaal gemaakt. Caroline en Nicolas staan garant voor de kwaliteit van hun ingrediënten en geven tijdens de bereiding voorkeur aan lokale producten.

Adres
Edouard Hubertilaan 20
3080 Tervuren
2016
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Mi Joya

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Cacaobonen

Afkomstig van een leverancier buiten de EU

Fairtrade producten, ambachtelijke producten

Secundaire ingrediënten

Suiker

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Lokale producten (-250km)

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

Wij kopen onze cacaobonen rechtstreeks aan de cacao producent of met één tussenpersoon de boer en wij. Onze gamma bestaat vooral uit degustatie tabletten, chocolade van verschillende origines met fijne smaken.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.