Vishandel Wauters is een tweede generatie familiebedrijf dat zich focust op het ambachtelijk roken van Noorse en Schotse zalm. Dagelijks worden er verse zalmen geleverd die handmatig gefileerd en ontgraat worden. Nadien worden de zalmen, in een 12 uur durend proces, handmatig droog gezouten gebruik makend van zuiver grof zeezout verrijkt met de nodige kruiden mix. Het rook proces kan beginnen nadat de zalmen gespoeld en gedroogd worden. In dit proces wordt gebruik gemaakt van vloeibaar rookcondensaat waardoor we een zachtere rooksmaak krijgen en een gezonder product kunnen afleveren omwille van de afwezigheid van teer. Het rook proces neemt ongeveer 10 à 12 uur in beslag. Nadien worden de zalmen handmatig versneden en vacuüm verpakt.
Sinds 2013 is Vishandel Wauters één van de ambassadeurs van het ‘Handmade in Belgium’ label uitgereikt door Unizo.
“Vishandel Wauters staat voor sterke productkennis en handwerk in een pure vorm”, aldus het oordeel van de jury.
Verder is Vishandel Wauters ook erkend door het FOD economie als zijnde een ambachtelijke onderneming.
Zeevisserij
Visserijtechnieken: niet ingevuld
Criteria voor de visserij: niet ingevuld
Soort boot: niet ingevuld
Lengte van de boot: niet ingevuld
Verwerking in mijn werkplaats
De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: zout, kruiden
Ingrediënten afkomstig van een Belgische leverancier
Lokale ingrediënten (-250km)