De producten van

Oxfam Wereldwinkel Deurne

Fairtrade handelaar, Borgerhout
Oxfam Wereldwinkel Deurne
Oxfam Wereldwinkel Deurne heeft Oxfam Wereldwinkel Deurne opgestart in 1977. Het bedrijf is gevestigd te Borgerhout, in Vlaanderen.

Het project

De Wereldwinkel van Deurne vind je in de Vosstraat nr. 7, om de hoek van de buurderij.
Wij zijn één van de meer dan 200 Oxfam Wereldwinkels in Vlaanderen. Via de handel in zuidproducten dragen we met onze 8000 vrijwilligers bij tot een meer rechtvaardige wereld. Wij verkopen producten die niet bij ons geproduceerd kunnen worden zoals koffie, rijst, kruiden, ...
Dit doen we omdat handel een krachtige hefboom is tot duurzame ontwikkeling. Heel wat producenten in het Zuiden krijgen geen eerlijke kans op de wereldmarkt en leven daardoor vaak in armoede.
Het is dit onrecht dat 'Oxfam-Wereldwinkels' bestrijdt.
Onze winkels zijn niet alleen speciaalzaken voor kwaliteitsproducten van eerlijke handel maar elke winkel is ook een informatiecentrum én een ontmoetingsplaats voor iedereen die werk wil maken van een meer rechtvaardige wereld.
Op de buurderij willen we jullie laten kennismaken met een deel van onze producten. Wil je meer info... neem een kijkje op onze website oww.be/deurne. Breng ook een bezoek aan onze winkel waar je naast het volledige gamma voedingsproducten, een ruim aanbod vindt aan artisanale geschenkartikelen.

Adres
Vosstraat, 7
2140 Borgerhout
1977
Jaar van oprichting
5
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Oxfam Wereldwinkel Deurne

Werkplaats

Type verwerkingswerkplaats: niet ingevuld

Basisingrediënt

Basisingrediënt: niet ingevuld

Herkomst van het basisingrediënt: niet ingevuld

Fairtrade producten

Secundaire ingrediënten

Secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Fairtrade producten

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Fairtrade producten

Opmerking

De Wereldwinkels verkopen producten van partners uit het Zuiden, bij voorkeur biologisch maar altijd fair trade. Hiervoor werden strenge criteria opgesteld. De leveranciers zijn verenigd in coöperatieven en ontvangen extra middelen zoals vorming en financiële ondersteuning bij gemeenschapsprojecten (zoals scholenbouw, investeringen in de verwerking van hun grondstoffen, ...)

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.