The Food Assembly
De producten van

Familie Robert Lemiegre- Brie Buseyne

Fruitteler, Graanverbouwer, Varkenshouder, Poperinge
Brie Buseyne
Brie Buseyne heeft Familie Robert Lemiegre- Brie Buseyne opgestart in 1984. Het bedrijf is gevestigd te Poperinge, in Vlaanderen.

Het project

Mijn man Robert en ik, Brie baten een gemengd bedrijf uit: akkerbouw,bonen, gesloten varkensbedrijf en kiwibes goed voor 40ha.
Een aantal jaren terug zochten wij een alternatief op het bedrijf en door onze zoon,Joren toen student aan UGent, kwamen wij uit bij de kiwibes. Het 3de jaar van onze plantage verwoestte een harde voorjaarsvorst een groot deel van onze boompjes en moesten we van vooraf aan herbeginnen. Nu kunnen we eindelijk de vruchten van onze arbeid beginnen plukken. Het is een héél aangename maar héél intensieve teelt om in te werken. Handelingen zoals wintersnoei,aanbinden in de lente, zomersnoei, beregenen zowel tegen de vorst- als tegen de droogte.De bestuiving gebeurt door hommels en bijen want de meeste kiwibessen zijn niet zelfbestuivend. Wel 1grote plus bij de kiwibes: tot nu toe vrij van ziektes, bijgevolg gebruiken we geen insecticiden. De wind is wel een grote spelbreker en beschadigt een aantal de bessen. Tussen eind augustus tot eind september volgt de oogst. Alle trossen worden afgeknipt en alle bessen verenkelt. Daar zijn heel wat handen voor nodig, ook die van onze eigen kinderen. Een gedeelte van de oogst wordt aan veiling Hoogstraten geleverd en een ander deeltje proberen we thuis te verkopen en te verwerken tot mousseline en fruitsap. Werken in de kiwibes: het is werken in de stilte van de natuur...zaaalig tot rust komen. Maar bovenal: tijd nemen en weten dat je eind de dag misschien maar 1 of 2 rijen verder staat...

Adres
Westouterseweg 13
8970 Poperinge
1984
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Familie Robert Lemiegre- Brie Buseyne

Gewassen

3 gekweekte soorten per jaar

Kweek in volle grond

Behandeling van gewassen

Gebruik van biologische meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen, naleving van de principes van de biodynamische landbouw

Poot- en zaaigoed

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Zelfgekweekt zaaigoed

Verwerking

Verwerking in mijn werkplaats

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: appelen

Ingrediënten afkomstig van een lokale landbouwer

Lokale ingrediënten (-250km)

Opmerking

De mousseline wordt bereid op eigen bedrijf en het sap wordt geperst door een ander.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.