Ik ben Jan en maak biologische extra vierge olijfolie van olijven uit mijn eigen boomgaard in Spanje (Benimantell, 50 km ten noorden van Alicante).
Wij onderhouden onze bomen en grond ecologisch zonder gebruik te maken van pesticiden. Het oogsten doen we op traditionele wijze met de hand en nog dezelfde dag worden onze olijven geperst.
We combineren late oogst, wanneer onze olijven mooi zwart geworden zijn, met een beetje frisse vroege oogst. Daardoor bekomen we een zachte olijfolie geschikt voor zowel warme als koude bereidingen.
Wij maken 3 soorten natuur extra vierge. La Huerta, Zero Degrees en sinds dit jaar 100% Picual. Onze Zero Degrees werd in 2011 uitgeroepen tot beste biologisch geteelde olijfolie op de Biofach beurs te Nürnberg.
In ons atelier in Tervuren verwerken wij onze olijfolie. Wij blenden de verschillende olijven soorten tot onze heerlijke extra vierge olijfolies. Deze extra vierge olijfolies dienen ook als basis voor onze olijfolies met extra smaken. We aromatiseren deze olijfolie ook met diverse smaken, oa: vanille, gember, citrus, basilicum, zuiderse kruiden, look, peperoni, BBQ en Tartufo (Truffel).
meer info: olijfolieshop.be
Heeft een eigen werkplaats
Olijven
Productie op eigen bedrijf
Biologische producten, ambachtelijke producten
Kruiden voor de gearomatiseerde olijfolies
Ik produceer het, afkomstig van een binnenlandse leverancier, afkomstig van een leverancier binnen de EU
Ambachtelijke producten, biologische producten
Look, pepers, citroenen, sinaasappels, vanille, gember
Ik produceer het, afkomstig van een lokale landbouwer, afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een binnenlandse leverancier, afkomstig van een leverancier buiten de EU
Biologische producten, ambachtelijke producten
Peper, basilicum, citroenen, sinaasappel: produceer ik zelf vanille wordt aangekocht bij lokale boer in Bali look, gember en andere kruiden worden aangekocht bij binnenlandse leveranciers verpakking wordt geproduceerd in België (Dendermonde)