De producten van

Waelpoel Ambachtelijk Roken en Stoken

Distilleerder, Stein
J. Waelpoel
J. Waelpoel heeft Waelpoel Ambachtelijk Roken en Stoken opgestart in 2018. Het bedrijf is gevestigd te Stein, in Limburg.

Het project

Waelpoel Ambachtelijk Roken & Stoken staat voor het ambachtelijk verwerken van (voornamelijk) regionale grondstoffen die geproduceerd zijn met respect voor natuur en milieu.
Daarmee worden bijvoorbeeld likeuren en eau de vie's gestookt van biologisch hoogstamfruit, afkomstig van onder andere Plök, de Vereniging Natuurmonumenten en Stichting Sjweikeser Rèngelaot uit Sweikhuizen. Maar ook een Limburgse Gin, Jenever en Whisky worden gedistilleerd. Een deel van de distillaten rijpt momenteel in eiken vaten uit Spanje.
Naast het stoken (=distilleren) gaat Waelpoel in de toekomst, vlees, vis, groenten, kaas, noten etc., eveneens zoveel mogelijk regionaal en biologisch geproduceerd, roken op verschillende houtsoorten. Zo ontstaan smaakvolle, gerookte lekkernijen.
Op verzoek verzorgt Waelpoel proeverijen, presentaties en workshops.

06-11192230
info@rokenenstoken.nl

Adres
Heisteeg 69
6171 NJ Stein
2018
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Waelpoel Ambachtelijk Roken en Stoken

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Variabel; fruit, specerijen en granen

Afkomstig van een lokale landbouwer, afkomstig van een leverancier binnen de EU

Biologische producten, lokale producten (-250km), ambachtelijke producten

Secundaire ingrediënten

Afgeleide producten van lokaal gebrouwen bier

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Lokale producten (-250km), ambachtelijke producten, producten afkomstig van een gecertificeerde productie

Andere ingrediënten

Alcohol

Ik produceer het, afkomstig van een leverancier binnen de EU

Ambachtelijke producten, lokale producten (-250km), producten afkomstig van een gecertificeerde productie

Opmerking

Een groot deel van mijn producten wordt samengesteld met gedestilleerd speciaal bier van de plaatselijke brouwerij; bijvoorbeeld de Gin, de Pompidom (appellikeur) en de 2 Bierlikeuren. De fruitlikeuren komen tot stand op basis van gedistilleerde fruitwijnen, die ik maak met lokaal biologisch (hoogstam-) fruit.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.