Ooit begonnen als een hobby...
Hans Verlooy werd lid van het VAW en later ook van de Vlaamse en Brabantse wijnbouwers. Hij bouwde zijn kennis op door verscheidene opleidingen te volgen o.a. wijn maken VAW, algemene wijnkennis CLB, Geintegreerde fruitteelt PC Fruit, Snoeitechnieken PC Fruit, …
Het jarenlang experimenteren en verbouwen van verschillende soorten druiven en appels
resulteerde in een verscheidenheid aan sappen, mousserende wijnen en wijnen.
... door het vuur van deze passie verder uitgegroeid ...
De gedrevenheid en volharding leidde tot het oprichten van een eigen onderneming: ‘Chappel&Co’.
Eerst werden laagstam appelbomen geselecteerd en aangeplant, later werden druivenstekken aangeplant die geschikt waren voor de zand/leem bodem. (Auxerrois, Pinot Noir, Chardonnay)
... tot de professionele onderneming van vandaag!
In 2014 werd dan ook een specifiek gebouw opgericht met kelder voor het verwerken en maken van deze godendranken.
6 gekweekte soorten per jaar
Kweek in volle grond
Toepassing van geïntegreerde biologische gewasbescherming, gebruik van biologische meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen, naleving van de principes van de biodynamische landbouw
Afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een binnenlandse leverancier
Soort poot- of zaaigoed: niet ingevuld
Verwerking in mijn werkplaats
De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: gisten
Ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU, ingrediënten afkomstig van een Belgische leverancier
Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld