De producten van

Verlooy Winery

Wijnbouwer, Balen
Hans Verlooy
Hans Verlooy heeft Verlooy Winery opgestart in 2014. Het bedrijf is gevestigd te Balen, in Vlaanderen.

Het project

Ooit begonnen als een hobby...

Hans Verlooy werd lid van het VAW en later ook van de Vlaamse en Brabantse wijnbouwers. Hij bouwde zijn kennis op door verscheidene opleidingen te volgen o.a. wijn maken VAW, algemene wijnkennis CLB, Geintegreerde fruitteelt PC Fruit, Snoeitechnieken PC Fruit, …

Het jarenlang experimenteren en verbouwen van verschillende soorten druiven en appels
resulteerde in een verscheidenheid aan sappen, mousserende wijnen en wijnen.

... door het vuur van deze passie verder uitgegroeid ...

De gedrevenheid en volharding leidde tot het oprichten van een eigen onderneming: ‘Chappel&Co’.

Eerst werden laagstam appelbomen geselecteerd en aangeplant, later werden druivenstekken aangeplant die geschikt waren voor de zand/leem bodem. (Auxerrois, Pinot Noir, Chardonnay)

... tot de professionele onderneming van vandaag!

In 2014 werd dan ook een specifiek gebouw opgericht met kelder voor het verwerken en maken van deze godendranken.

Adres
Jorishoevenweg 1
2490 Balen
2014
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Verlooy Winery

Gewassen

6 gekweekte soorten per jaar

Kweek in volle grond

Behandeling van gewassen

Toepassing van geïntegreerde biologische gewasbescherming, gebruik van biologische meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen, naleving van de principes van de biodynamische landbouw

Poot- en zaaigoed

Afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een binnenlandse leverancier

Soort poot- of zaaigoed: niet ingevuld

Verwerking

Verwerking in mijn werkplaats

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: gisten

Ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU, ingrediënten afkomstig van een Belgische leverancier

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.