De producten van

Wijngaard Berghoven

Wijnbouwer, Heist-op-den-Berg
Louis Moons
Louis Moons heeft Wijngaard Berghoven opgestart in 2004. Het bedrijf is gevestigd te Heist-op-den-Berg, in Vlaanderen.

Het project

Louis droomde zijn droom... Hij wou wijnboer worden. In 1973 bottelde Louis zijn eerste likeur van pruimen, daarna volgden noordkrieken-, sinaasappel- en frambozenlikeur.
In september 2004 werd Wijngaard Berghoven opgericht, gelegen op dezuidflank van de Heistse Berg. 1/2 ha landbouwgrond werd omgetoverd tot een wijngaard. In 2010 werd dit een heus wijndomein. 1881 wijnranken sieren nu de Heistse helling.

Adres
Bergstraat
2220 Heist-op-den-Berg
2004
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Wijngaard Berghoven

Gewassen

9 gekweekte soorten per jaar

Kweek in volle grond

Behandeling van gewassen

Gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen, gebruik van organische meststoffen (mest, gier)

Poot- en zaaigoed

Afkomstig van een leverancier binnen de EU

Zelfgekweekt zaaigoed

Verwerking

Verwerking in mijn werkplaats

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: Geen

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

De druiven worden in de eigen productieruimte verwerkt tot Heistste wijn.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.