De producten van

De Seizoenshoeve

Groentekweker, Outer
Jurgen Souffriau
Jurgen Souffriau heeft De Seizoenshoeve opgestart in 2020. Het bedrijf is gevestigd te Outer, in Vlaanderen.

Het project

De seizoenshoeve is de hoeve van de familie Souffriau. We hebben reeds decennia lang ervaring met de thuisverkoop van aardappelen en hadden graag verder deze weg ingeslaan door ons aanbod uit te breiden. In eerste instantie zijn we begonnen met de teelt van volle grondsaardbeien en koolsoorten( bloemkool, broccoli, rode kool, savooikool, witte kool,...
Na de aardbeien hebben we dan zomergroenten in de serre geplant zoals, courgette, aubergine, paprika, snackkomkommer en meloenen.
Vanaf 2020 willen we ook grondwitloof telen evenals spruiten, sla, andijf, spinazie,...

we telen onze gewassen zo natuurvriendelijk mogelijk door oa. ons aan te sluiten bij pcg om op de hoogte zijn van mogelijke plaagdrukken en zo minder en gerichter te kunnen sproeien. Dankzij onze veehouderij beschikken we over organische meststoffen voor onze groenten.

In de toekomst willen wij ons toeleggen op duurzame landbouw waar biodiversiteit, milieu en contact met de klant(consument) centraal staan

Adres
GENTSESTRAAT 172
9406 Outer
2020
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van De Seizoenshoeve

Gewassen

15 gekweekte soorten per jaar

Kweek in volle grond, kweek in koude kassen

Behandeling van gewassen

Gebruik van conventionele meststoffen, gebruik van organische meststoffen (mest, gier), gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen

Poot- en zaaigoed

Afkomstig van een leverancier binnen de EU

Onbewerkt zaaigoed, conventioneel zaaigoed

Verwerking

Ik verwerk mijn producten niet

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

Wij gebruiken voornamelijk organische meststoffen aangevuld met minerale meststoffen al naargelang de voorraad in bodem en behoefte van de plant. Onkruidbestrijding doen we chemisch in vooropkomst indien mogelijk om de plant zo veel mogelijk te sparen. Bij droge seizoenen kunnen we ook mechanisch schoffelen daar deze dan met weinig werkgangen ook effectief kan zijn.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.