De producten van

Fromagerie Gaugry

Zuivelproducent, Brochon
Grégoire Lincet
Grégoire Lincet heeft Fromagerie Gaugry opgestart in 1947. Het bedrijf is gevestigd te Brochon, in Bourgogne.

Het project

La fromagerie Gaugry a été lancée en 1947 avec la fabrication de l'Ami du Chambertin au lait cru.
Aujourd'hui la fromagerie Gaugry fabrique de l'Epoisses AOP, du Soumaintrain IGP ainsi que d'autres spécialités comme le Petit Gaugry. Les labels AOP et IGP garantissent une origine du lait, une manière de produire le lait ainsi que de fabriquer le fromage.
Depuis 2019, la fromagerie a lancé une gamme BIO qui est composée du Brochonnais, il s'agit d'un fromage lactique à croûte fleurie et du Plaisir au Chablis, fromage frotté avec du Chablis bio. Le lait bio vient de Côte d'Or.
Nous sommes le dernier fabricant laitier d’époisses au lait cru.

Adres
10 RD 974
21220 Brochon
1947
Jaar van oprichting
35
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Fromagerie Gaugry

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Le lait

Afkomstig van een lokale landbouwer, productie op eigen bedrijf

Lokale producten (-250km), producten afkomstig van een gecertificeerde productie, biologische producten

Secundaire ingrediënten

Sel, ferments, présure

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Biologische producten, producten afkomstig van conventionele ketens

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

Un fromage est composé à 98% de lait. Notre lait provient exclusivement de Côte d'Or. Nos labels AOP et IGP garantissent l'origine du lait, les pratiques des éleveurs et du transformateur.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.