De producten van

Ferme de Bagne-Loup

Melkschapenhouder, Brouzet-lès-Quissac
Dimitri Liorit
Dimitri Liorit heeft Ferme de Bagne-Loup opgestart in 2020. Het bedrijf is gevestigd te Brouzet-lès-Quissac, in Languedoc-Roussillon.

Het project

Après une courte carrière d'ingénieurs agronomes, nous voilà revenus aux fondamentaux: l'agriculture! Nous (Dimitri et Vincent) sommes tout juste installés à Brouzet les Quissac, entourés de bois et de vignes, et élevons une cinquantaine de brebis Lacaune pour leur lait, que nous transformons à la ferme. Notre élevage est en bio et nous tentons de valoriser au maximum les ressources locales pour produire pérails et tommes au lait cru, de la brousse (fromage de lactoserum frais et doux) et bien-sûr nos délicieux yaourts. Nous commercialisons tout localement et avons à cœur de partager nos projets avec nos voisins producteurs et consommateurs. Des poules pondeuses élevées sous les chênes verts et les pins d'Alep (et toujours en bio!) viendront bientôt compléter notre activité.

Adres
Bagne Loup
30260 Brouzet-lès-Quissac
2020
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Ferme de Bagne-Loup

Dieren

50 dieren

Lacaune

Teeltmethoden

De dieren worden op de veehouderij geboren

Veehouderij met vrije uitloop, veehouderij in gebouwen

Voer

Voer op basis van gras of andere voedergewassen, voer op basis van granen, voer op basis van verwerkt voeder (korrels, meel, perskoeken)

Afkomstig van een Belgische leverancier, op mijn boerderij geproduceerd, afkomstig van een lokale landbouwer

Ggo-vrij voer (volgens de verklaringen van de producent)

Behandeling van de dieren

Ik behandel mijn dieren preventief tijdens risicoperioden

Behandelingsmethode: niet ingevuld

Verwerking en secundaire ingrediënten

Verwerking in mijn werkplaats

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Biologische ingrediënten

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.