De producten van

Microbrouwerij 't Atelier

Brouwer, Gent
Mathias Vanoverschelde
Mathias Vanoverschelde heeft Microbrouwerij 't Atelier opgestart in 2018. Het bedrijf is gevestigd te Gent, in Vlaams Gewest.

Het project

Microbrouwerij 't Atelier ontstond uit een uit de hand gelopen passie voor het authentiek Belgisch biererfgoed, het brouwen van bier en het ontdekken van nieuwe smaken.
Als jonge kerel was ik geïntrigeerd door de immense variatie in smaak en aroma dat onze Belgische biercultuur te bieden heeft. Deze interesse werd alsmaar groter en leidde ertoe dat ik mijn roeping gevonden had en besefte dat ik brouwer wilde worden.
Tijdens mijn studies heb ik me daarop gefocust en vervolgens ben ik in 2013 beginnen brouwen in een industriële brouwerij. Met mijn eerste loon kocht ik mijn eerste eigen brouwinstallatie (20l) en kon ik van thuis uit mijn eerste biertjes vervaardigen. Al gauw had ik de smaak te pakken en brouwde ik tientallen verschillende biertjes, tot ik in 2018 besliste ik om een eigen biertje op de markt te brengen onder de naam van 'Microbrouwerij 't Atelier.'
Momenteel heb ik 3 vaste bieren: Alier (tripel), Aldaar (quadrupel) en Alhunter (IPA). Naast deze vaste bieren hou ik ervan om (seizoensgebonden) eenmalige brouwsels te produceren. Dit om een grotere verscheidenheid te hebben in bierstijl en smaak.
Ook brouw ik regelmatig op aanvraag van derden. Dit varieert van een restauranthouder die een eigen huisbier wil hebben, een uniek babyborrelbier, tot zelfs een bier voor 'den bompa' zijn 80e verjaardag.
Het unieke aan mijn brouwsels is dat ik ervoor kies om op een beperkte schaal te brouwen, altijd iets nieuws wil proberen en enkel kwaliteitsvolle en natuurlijke producten te gebruiken, wat zich weerspiegelt in de bieren. Kwaliteit zal voor ons altijd primeren boven kwantiteit. Geen gedoe met kleur-, smaak- of zoetstoffen, bewaarmiddelen, chemicaliën,... enkel de pure smaak van de kwaliteitsvolle grondstoffen, gecombineerd met liefde en passie voor het vak.

Adres
Achterleie 13
9000 Gent
2018
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Microbrouwerij 't Atelier

Werkplaats

Gebruikt een gedeelde werkplaats

Basisingrediënt

Gerstemout, water, hop, gist, kruiden

Afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een binnenlandse leverancier, afkomstig van een lokale landbouwer

Lokale producten (-250km), ambachtelijke producten, biologische producten

Secundaire ingrediënten

Koriander, sinaasschil, koffiebonen, jeneverbessen,...

Afkomstig van een lokale landbouwer, afkomstig van een binnenlandse leverancier

Lokale producten (-250km), ambachtelijke producten, biologische producten

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

Microbrouwerij 't Atelier produceert bieren op beperkte schaal en legt hierbij de nadruk op kwaliteit boven kwantiteit. Onze gebruikte grondstoffen zijn biologisch en van zeer hoge kwaliteit, wat zich in het eindresultaat duidelijk weerspiegelt.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.