HOFGOARDEN versorgt Leipziger durch einen innovativen und nachhaltigen Ansatz mit regionalen, frischen und hochwertigen Lebensmitteln: Mikrogreens und Pilze. Das Sortiment ändert sich im Jahreszeitenverlauf - also sind immer wieder neue Pilze im Angebot! In der Produktion wird ein Fokus auf die Nutzung von Mehrwegprodukten als auch Förderung natürlicher Kreisläufe gelegt. Der urbane Standort im Leipziger Westen ermöglicht zudem einen möglichst ressourcenschonenden Direktvertrieb an Gastronomie und Endverbraucher.
Project rond stadsplanning, project rond milieu
Organisatie van gemeenschappelijke workshops, organisatie van opleidingen
15 gekweekte soorten per jaar
Kweektechniek: niet ingevuld
Kweek in stadsmoestuinen, kweek in kelders, kweek in gebouwen
Gebruik van aarde of tuinaarde, gebruik van gerecycleerd materiaal (houtsnippers, koffiedik,...)
Ik produceer het, afkomstig van een Belgische leverancier, afkomstig van een lokale landbouwer, afkomstig van een leverancier binnen de EU
Behandeling van de gewassen: niet ingevuld
Ik verwerk mijn producten niet
Andere ingrediënten: niet ingevuld
Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld
Lokale ingrediënten (-250km), ambachtelijke ingrediënten