De producten van

Hoevewinkel Van Den Boer

Slager, Varkenshouder, Schriek
Thomas Verlinden
Thomas Verlinden heeft Hoevewinkel Van Den Boer opgestart in 2020. Het bedrijf is gevestigd te Schriek, in Vlaanderen.

Het project

Bij Hoevewinkel Van Den Boer verkopen we vers vlees, groenten, fruit en zuivel recht van de lokale boer!

In de eerste plaats kunt u bij ons terecht voor varkensvlees. Op ons varkensbedrijf hebben we een nieuwe Duroc varkenslijn opgestart voor de hoeveverkoop. Deze vleesvarkens krijgen aangepaste voeding die zo veel mogelijk op onze eigen velden wordt geproduceerd. De varkens hebben ruime stallen met een uitloop naar aanpalende weides. Het zijn in essentie dus scharrelvarkens! Duroc varkens hebben iets meer intramusculair vet en donkerder, malser vlees. Behalve het Duroc varkensvlees bieden we ook het klassiekere, iets minder vet varkensvlees aan.

Het rundsvlees kopen we aan bij collega-boeren in de buurt. Al het vlees wordt bij ons in het atelier versneden en vers uit de toog verkocht zoals bij iedere andere dorpsslagerij. We maken ook zelf een aanbod van ambachtelijke charcuterie en bereide vleesgerechten.
In de zomermaanden voorzien we frisse pasta- en barbecueslaatjes!
Ook voor de vegetariërs doen we ons best en voorzien we enkele alternatieven zodat het vlees op hun bord smaakvol vervangen kan worden.

Daarnaast hebben we ook weides voorzien waar Mechelse koekoeken in de toekomst kunnen rondscharrelen. Deze kip is een bekend streekproduct maar wegens tijdsgebrek moeten we dit vlees voorlopig nog aankopen. Het vlees is fijn van vezel en bovendien zeer vetarm!
Ook bruine en marans legkippen hebben een plek gekregen op ons hof en zorgen dagelijks voor kakelverse eitjes.

Verder hebben ook hoevekaas en zuivelproducten uit de streek de weg gevonden naar onze toog. Daarnaast hebben we onze samenwerking uitgebreid naar groente- en fruitboeren uit de streek. Op die manier kunnen wij ons aanbod uitbreiden met lokaal geproduceerde landbouwproducten, die we aanbieden volgens de seizoenen.

Met al onze collega-boeren gaan wij in samenspraak om de meest eerlijke kostprijs te bepalen. Op die manier willen we helpen met het in stand houden van de lokale, kleinschalige en duurzame landbouw uit Schriek en omstreken. Voor onze klanten trachten wij een verzamelpunt te vormen van verschillende korte ketenverhalen waar kwaliteit en ambacht hoog in het vaandel worden gedragen. Wij geloven immers in lokale producten voor een eerlijke prijs!

Kortom: voeding recht Van Den Boer!

Adres
Wuytjesstraat 12a
2223 Schriek
2020
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Hoevewinkel Van Den Boer

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Vers vlees

Afkomstig van een lokale landbouwer, productie op eigen bedrijf, afkomstig van een binnenlandse leverancier

Lokale producten (-250km), ambachtelijke producten

Secundaire ingrediënten

Eieren, melk, boter, ...

Afkomstig van een lokale landbouwer, ik produceer het, afkomstig van een binnenlandse leverancier

Ambachtelijke producten

Andere ingrediënten

Kruiden en dergelijke

Afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een binnenlandse leverancier, afkomstig van een lokale landbouwer, ik produceer het

Ambachtelijke producten

Opmerking

Voor de verkoop verwerken we eerst vlees van runderen en varkens tot verse vleesproducten en gehaktbereidingen. Daarna gaan we verder aan de slag met sommige vleestukken om er charcuterie van te maken.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.