De producten van

Garden of Joy

Confiturier, Herboriste, Artisan non alimentaire, Maraîcher, Préparateur de boissons et jus, Assembleur de thés, Everbeek
Ann Nagels
Ann Nagels heeft Garden of Joy opgestart in 2017. Het bedrijf is gevestigd te Everbeek, in Vlaanderen.

Het project

Garden of Joy is een kleinschalig permacultuurproject gevestigd in Everbeek.

Gedreven door een grote interesse voor de principes van permacultuur en teeltmethodes zonder spitten, zijn we in 2015 gestart met een klein experiment. Aangemoedigd door het enthousiasme en de ondersteuning van vrienden, familie en vrijwilligers, werd al snel de stap gezet om het project verder uit te bouwen, en in juli 2017 zag Garden of Joy als vzw het levenslicht.

Op de flanken van het mooie heuvelland verbouwen we groenten, fruit, bessen en kruiden, overwegend in gemengde teelten, waarbij we de natuur zo goed mogelijk proberen na te bootsen: de bodem wordt niet gekeerd, er wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen, sproeistoffen of kunstmatige meststoffen, er wordt gewerkt met respect voor mens, dier en omgeving.

We verwerken onze eigen oogst op ambachtelijke wijze tot smakelijke streekproducten, o.a. kruidenthee, kruiden- en vruchtensiropen, confituur, fruitbeleg, fruitleer, chutney,... naargelang wat het seizoen ons te bieden heeft.

We proberen over het hele productieverloop de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, vanaf de teelt op het veld tot en met de verpakking van het product dat uiteindelijk op je bord belandt.
Daarom geven we er ook de voorkeur aan onze producten te verdelen in korte-keten systemen.
Op die manier hopen we een bescheiden steentje bij te dragen aan kleinschalige, lokale, duurzame en milieuvriendelijke vormen van voedselproductie.

Adres
Pevenage 6
9660 Everbeek
2017
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Garden of Joy

Atelier

Dispose de mon propre atelier

Ingrédients de base

Fruit, bessen

Produit sur mon exploitation

Produits artisanaux, produits biologiques

Ingrédients secondaires

Biologische rietsuiker

Approvisionnement auprès d'un fournisseur national

Produits biologiques

Autres ingrédients

Pectine

Approvisionnement auprès d'un fournisseur national

Caractéristiques des autres ingrédients : niet ingevuld

Commentaire

Onze confituur wordt gemaakt met 400 gr biologische rietsuiker per kilo verse vruchten. Om zoveel mogelijk de smaak en voedingswaarde van de vruchten te bewaren, wordt de kooktijd gereduceerd door het gebruik van pectine, een natuurlijk verdikkingsmiddel. Van aalbessen en zwarte bessen maken we ook een fruitbeleg zonder suiker, puur fruit dat enkel gezoet wordt door toevoeging van appel.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.