De producten van

Ferme Ekoto

Varkenshouder, Wijnbouwer, Lasseube
Alexandra Kalna
Alexandra Kalna heeft Ferme Ekoto opgestart in 2011. Het bedrijf is gevestigd te Lasseube, in Aquitaine.

Het project

Je me suis installée en tant que Jeune Agricultrice en 2011, sur un domaine de 20ha situé sur les coteaux de Lasseube, dans le Béarn. Nous cultivons des vignes (Jurançon petit manseng) en agriculture biologique. Nous avons appelé notre domaine "Ekoto" pour célébrer nos 3 fils: Emil, Kosma et Thomas.
Depuis 2020, nous avons lancé un atelier porcs noirs gascons élevés en plein air. Les animaux vivent dans un grand parc de plusieurs ha de foret de chênes, hêtres et châtaigniers. Leur viande est excellente, juteuse et tendre. En plus de la viande fraiche, nous proposons salaisons et diverses conserves.

Adres
1440 chemin du Haut d'Aubertin
64290 Lasseube
2011
Jaar van oprichting
3
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Ferme Ekoto

Dieren

60 dieren

Noir gascon

Teeltmethoden

De dieren worden niet op de veehouderij geboren

Veehouderij met vrije uitloop

Voer

Voer op basis van verwerkt voeder (korrels, meel, perskoeken), voer op basis van gras of andere voedergewassen, voer op basis van granen

Afkomstig van een Belgische leverancier, afkomstig van een lokale landbouwer

Ggo-vrij voer (volgens de verklaringen van de producent)

Behandeling van de dieren

Ik behandel de dieren enkel als ze ziek zijn

Behandelingsmethode: niet ingevuld

Verwerking en secundaire ingrediënten

Verwerking door een andere werkplaats

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.