Je me suis installée en tant que Jeune Agricultrice en 2011, sur un domaine de 20ha situé sur les coteaux de Lasseube, dans le Béarn. Nous cultivons des vignes (Jurançon petit manseng) en agriculture biologique. Nous avons appelé notre domaine "Ekoto" pour célébrer nos 3 fils: Emil, Kosma et Thomas.
Depuis 2020, nous avons lancé un atelier porcs noirs gascons élevés en plein air. Les animaux vivent dans un grand parc de plusieurs ha de foret de chênes, hêtres et châtaigniers. Leur viande est excellente, juteuse et tendre. En plus de la viande fraiche, nous proposons salaisons et diverses conserves.
60 dieren
Noir gascon
De dieren worden niet op de veehouderij geboren
Veehouderij met vrije uitloop
Voer op basis van verwerkt voeder (korrels, meel, perskoeken), voer op basis van gras of andere voedergewassen, voer op basis van granen
Afkomstig van een Belgische leverancier, afkomstig van een lokale landbouwer
Ggo-vrij voer (volgens de verklaringen van de producent)
Ik behandel de dieren enkel als ze ziek zijn
Behandelingsmethode: niet ingevuld
Verwerking door een andere werkplaats
Andere ingrediënten: niet ingevuld
Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld
Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld