Van kinds af aan ben ik gefascineerd door de natuur. Dit zorgde ervoor dat ik in 2016 een imkercursus ben gaan volgen, met op het einde van het jaar een eigen volkje als resultaat. Ondertussen zijn we al een aantal jaren verder en is mijn passie voor deze wonderlijke dieren alleen maar toegenomen. Het gaat steeds slechter met de bijenpopulatie en de bijensterfte neemt almaar toe. Door te imkeren met zorg en respect voor bijen tracht ik mijn steentje bij te dragen. Dit alles resulteert ook in overheerlijke honing die met zorg wordt geoogst.
10 bijenkorven
Buckfast
Bijenteelt met vaste standplaats
Suiker, enkel hun eigen honing
Conventionele verzorging
Koude oogst en winning
Verwerking in mijn werkplaats
De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: bijenwas, propolis
Op mijn boerderij geproduceerde ingrediënten
Ambachtelijke ingrediënten, lokale ingrediënten (-250km)
In tegenstelling tot de meeste industriële honing die vaak wordt opgewarmd en gefilterd, (waardoor de honing zijn gezonde en helende stoffen verliest), is mijn honing koud geslingerd en onbehandeld. Het is een op en top natuurlijk product.