Het Broodverhaal ligt in de schaduw van de Kopberg in Hulsen ,waar wij in een houtoven lokale granen omvormen met hun desem tot karaktervolle broden . Niet de beste broden , maar eerlijke broden met elk hun emotie en plezier .
Wij maken geen glutenvrije produkten, wel komen er glutenarme broden op de plank .
Afkomstig van een lokale landbouwer, afkomstig van een Belgische leverancier, afkomstig van een leverancier binnen de EU
Biomeel, conventioneel meel, meel van oude graansoorten, speciaal meel
De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: woestijnzout /passie/vreugde/
Ingrediënten afkomstig van een lokale landbouwer, ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU, ingrediënten afkomstig van een Belgische leverancier
Biologische ingrediënten, ingrediënten afkomstig van een gecertificeerde productie, fairtrade producten, ambachtelijke ingrediënten, lokale ingrediënten (-250km)
Natuurlijke zuurdesem, bereiding van het voordeeg, bakkersgist
Houtoven
Voor sommige broden gebruiken we een heel heel klein beetje gewone gist , voornamelijk de broden zoals honing notenbrood , rozijnenbrood alle broden die iets te zwaar zijn voor den desem . In het melkbrood,spekbrood en speltverdommeke is er alleen boter . We werken volgens fermentatie , alle broden fermenteren voor de definitieve draai min. 16 uur en dan afgedraaid nog eens min 4 uur !