De producten van

BAK70

Bakker/Banketbakker, Erps-Kwerps
Philip Hottelet
Philip Hottelet heeft BAK70 opgestart in 2021. Het bedrijf is gevestigd te Erps-Kwerps, in Vlaanderen.

Het project

In mijn zoektocht naar smaak, met respect voor de korte keten, wil ik het basisvoedsel bij uitstek “brood” het respect geven dat het verdient.

Met slechts 4 ingrediënten: water, Hagelandse bloem, zeezout uit de Guérande en véél tijd worden smaakvolle zuurdesembroden gemaakt.

Voordelen van desem vergeleken met brood met bakkersgist op een rijtje: verminderde hoeveelheid gluten; betere verwerking van voedingstoffen en mineralen; beter verteerbaar; lagere glycemische index; langer vers; zachter kruim en het belangrijkste.... meer SMAAK.

Het brood wordt na een lang fermentatieproces gebakken in een semiprofessionele oven van Belgische makelij op chamottesteen.

Nadien worden de broden niet voorgesneden aangeboden voor verkoop.

Wens je meer informatie, stuur een berichtje naar info@BAK70.be of bekijk even de facebook pagina van BAK70

Adres
Schoonaardestraat 42
3071 Erps-Kwerps
2021
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van BAK70

Meel

Afkomstig van een Belgische leverancier

Gebruikte soorten meel: niet ingevuld

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Gisting

Natuurlijke zuurdesem, bereiding van het voordeeg

Oven

Elektrische oven

Opmerking

Bakkersgist wordt enkel gebruikt in de speciale broden, de zuurdesem broden bevatten GEEN bakkersgist.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.