De producten van

Atelier Amarant

Bakker/Banketbakker, Banketbakker, Antwerpen
Sanne Lemmens
Sanne Lemmens heeft Atelier Amarant opgestart in 2020. Het bedrijf is gevestigd te Antwerpen, in Vlaams Gewest.

Het project

Hallo, ik ben Sanne! Met Atelier Amarant deel ik graag mijn liefde voor lekker, authentiek eten met jullie.

Enkele jaren geleden begon ik zelf ons desembrood te bakken en te experimenteren met wilde gisten om groenten en dranken te fermenteren. Ik begon als vrijwilliger op een plukboerderij en schreef me in voor een avondopleiding tot herborist. Intussen was er geen weg meer terug en besloot ik van mijn passie mijn beroep te maken! Ik kijk er naar uit om mijn lekkernijen met jullie te delen via dit prachtige platform.

Op de buurderij kan je me vinden met heerlijke desembroden en op termijn waarschijnlijk ook andere gefermenteerde lekkernijen en kruidenbereidingen.

Mijn desembrood is volledig ambachtelijk gemaakt. Ik gebruik lokale granen, gemalen op steen zodat alle voedingsstoffen behouden blijven in het meel. Met de hand gekneed, gemaakt met natuurlijke desem en een volle dag gerezen zodat de voedzaamheid van echt graan volledig tot zijn recht komt. Vol van smaak en liefde!

Ik laat me graag inspireren door de sfeer van het seizoen en ga af en toe experimenteren met speciale broden of gebakjes met lekkere kruiden, fruitsoorten of groenten die beschikbaar zijn op het moment. Dit aanbod varieert naargelang het seizoen en de inspiratie.

Als je graag zelf de handen uit de mouwen steekt, kan je bij mij ook terecht voor workshops over desembrood en andere artisanale lekkernijen. Neem een kijkje op mijn website atelier-amarant.com of volg me op social media als je nieuwsgierig bent!

Benieuwd waar de naam Atelier Amarant voor staat?
Atelier -- creativiteit, verkenning, experimenteren.
Amarant -- tijdloosheid, oude ambachten, cycliciteit. De amarant is een prachtige plant die al sinds de oudheid symbool staat voor de eeuwigheid.

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten op de buurderij en mijn lekkernijen met jullie te delen!

Liefs,
Sanne

Adres
Lange Winkelhaakstraat 59
2060 Antwerpen
2020
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Atelier Amarant

Meel

Afkomstig van een Belgische leverancier, afkomstig van een lokale landbouwer

Biomeel, meel van oude graansoorten, speciaal meel

Andere ingrediënten

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: zout

Ingrediënten afkomstig van een Belgische leverancier

Biologische ingrediënten

Gisting

Natuurlijke zuurdesem

Oven

Elektrische oven

Opmerking

Mijn desembrood is gemaakt met graan, water en zout en gerezen met desem. Puur natuur, zonder toegevoegde gisten of broodverbeteraars. Het graan is biologisch en van lokale boeren en windmolens. Meestal van de Artemeersmolen en van boer François Ongenaert uit Beveren. Het zeezout koop ik bij lokale leveranciers.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.