De producten van

Brasserie Winterholer

Brouwer, Paddenstoelenkweker, Villenave-d'Ornon
Rémi Winterholer
Rémi Winterholer heeft Brasserie Winterholer opgestart in 2020. Het bedrijf is gevestigd te Villenave-d'Ornon, in Aquitaine.

Het project

Rémi Winterholer brasse de la bière depuis 15ans. Ingénieur en agriculture, il est passionné de microbiologie et de botanique. En 2020, il crée la Brasserie Winterholer à Villenave d’Ornon, en Gironde.
Profondément engagée dans une logique de respect de notre environnement, Rémi souhaite que la brasserie adopte une économie circulaire.
Pour agir, la brasserie WINTERHOLER récupère et réutilise ses bouteilles, elle transforme ses co-produits en champignons comestibles bio. Egalement, elle multiplie du houblon et implante des houblonnières localement.

Adres
90 chemin de Leyran
33140 Villenave-d'Ornon
2020
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Brasserie Winterholer

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Malt, houblon, levure

Afkomstig van een binnenlandse leverancier, afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een lokale landbouwer

Biologische producten

Secundaire ingrediënten

Sucre

Afkomstig van een binnenlandse leverancier, afkomstig van een leverancier binnen de EU

Biologische producten

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

Le malt provient de la Malterie Soufflet de Pithiviers, Le houblon acheté provient du Comptoire du Houblon, coopérative agricole alsacienne. Je multiplie et cultive également mon propre houblon. D'ici 2 ans j'espère être autonome au niveau de cette approvisionnement.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.