De producten van

La Ferme du Cairn

Zoogschapenhouder, Campan
Virginie Lay
Virginie Lay heeft La Ferme du Cairn opgestart in 2019. Het bedrijf is gevestigd te Campan, in Midi-Pyrénées.

Het project

La ferme du Cairn est une ferme familiale qui élève des agneaux de race Tarasconnaise sur Campan au fil des saisons et des ressources naturelles de nos belles Pyrénées. L’été, les brebis sont conduites en estive à 2400m d’altitude où elles pacagent en liberté à la montagne. Nous allons leur rendre visite chaque semaine. Au printemps et en automne elles consomment l’herbe des prés de l’exploitation puis en hiver le foin et le regain (2ème coupe) produit au cours de l’été, complémenté par des céréales.
Nous vous proposons de la viande d’agneau de qualité en vente directe du producteur à votre assiette ! Goutez le territoire et découvrez l’agriculture de montagne!

Adres
Chemin de Lapeyrère, Rimoula
65710 Campan
2019
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van La Ferme du Cairn

Dieren

200 dieren

Brebis Tarasconnaises

Teeltmethoden

De dieren worden op de veehouderij geboren

Veehouderij met vrije uitloop, veehouderij in gebouwen

Voer

Voer op basis van gras of andere voedergewassen, voer op basis van granen, voer op basis van verwerkt voeder (korrels, meel, perskoeken)

Afkomstig van een lokale landbouwer, op mijn boerderij geproduceerd, afkomstig van een Belgische leverancier

Ggo-vrij voer (volgens de verklaringen van de producent)

Behandeling van de dieren

Ik behandel mijn dieren preventief tijdens risicoperioden

Vaccinatie van de dieren

Verwerking en secundaire ingrediënten

Plaats van verwerking: niet ingevuld

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.