Pevershof is een klein familiaal fruitbedrijf met verkoop van plukvers fruit rechtstreeks aan de consument. Wij telen aardbeien (uit volle grond!), blauwe bessen en ook akkerbouw.
Schoonvader Luc Simon is opgegroeid in Sint-Pieters-Leeuw tussen de aardbeien en heeft deze stiel verdergezet in Kester samen met echtgenote Marleen Decorte. Sinds 2019 hebben mijn man Koen Simon en ikzelf blauwe bessen aangeplant en sinds 2021 zetten wij ook de aardbeiteelt verder.
Onze aardbeien worden nog in de volle grond geteeld wat op heden als een zeldzame ambacht mag worden aanzien. In 'volle grond' wil zeggen dat wij echt nog op het veld telen ipv op kunstmatige bodem (substraatteelt). In vollegrond telen is zeer arbeidsintensief, maar veel ecologischer en de smaak van een aardbei uit volle grond is niet te evenaren! Daarom blijven wij bewust doorzetten met vollegrondteelt van aardbeien, ookal moeten wij daarvoor door weer en wind in de modder ploeteren :-)
Sinds 2021 verwerken wij onze overschotten van fruit tot confituur en fruitsappen, welke wij ook verkopen.
Wij verkopen onze producten uitsluitend via korte keten: via onze fruitautomaat op de boerderij (Peverstraat 12 te kester, in seizoen dagelijks open van 7u tot 21u), op de markt in Halle (do en zat vm), op de boerenmarkt in Gooik (woe nm) en nu ook via de Buurderij.
Heeft een eigen werkplaats
Fruit van eigen teelt
Productie op eigen bedrijf
Ambachtelijke producten
Geleisuiker en verse citroen
Afkomstig van een binnenlandse leverancier
Producten afkomstig van conventionele ketens
Andere ingrediënten: niet ingevuld
Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld
Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld