De producten van

Brooderij Van Velthem

Bakker/Banketbakker, Veltem-Beisem
Chris Verraes
Chris Verraes heeft Brooderij Van Velthem opgestart in 2021. Het bedrijf is gevestigd te Veltem-Beisem, in Vlaanderen.

Het project

De ‘Brooderij Van Velthem’ is een terugkeer naar een manier van leven die kleinschalig vakmanschap, lokale gemeenschap en creativiteit centraal stelt. Onze artisanale natuurbakkerij is gelegen in het oude brouwershuis van Veltem. In onze houtoven bakken we natuurlijk gegiste broden met een korst vol karakter. Al onze broden en andere baksels zijn handgemaakt in kleine hoeveelheden. Ze bevatten geen bewaarmiddelen, kunstmatige ingrediënten of niet-natuurlijke additieven. We gebruiken hierbij lokaal gemalen bloem, kruiden, zaden en organische noten geoogst op hun hoogtepunt.

Adres
Overstraat, 68
3020 Veltem-Beisem
2021
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Brooderij Van Velthem

Meel

Afkomstig van een lokale landbouwer, afkomstig van een leverancier binnen de EU

Conventioneel meel

Andere ingrediënten

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: Keltisch zeezout, zaden, noten, kruiden, rauwe melk, rietsuiker

Ingrediënten afkomstig van een leverancier buiten de EU, ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU

Lokale ingrediënten (-250km), ambachtelijke ingrediënten

Gisting

Natuurlijke zuurdesem

Oven

Houtoven

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.