De producten van

Backhuys T.

Bakker/Banketbakker, Temse
Tom Renders
Tom Renders heeft Backhuys T. opgestart in 2022. Het bedrijf is gevestigd te Temse, in Vlaams Gewest.

Het project

Backhuys T is een online ambachtelijke desem en natuurbakkerij. De basis van onze broden zijn meel, bloem, water, desem, zout en een portie geduld . Geduld om te rijpen en zo een ultieme smaak te bekomen. Onze mengelingen zijn zelf samengesteld en worden elke dag opnieuw zelf samengesteld. Ons aanbod vandaag is beperkt maar is wisselend en kwalitatief. Wenst een een brood met smaak, een beet en lokaal! Dan zit u hier goed.

Adres
Pastorijstraat, 7
9140 Temse
2022
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Backhuys T.

Meel

Afkomstig van een Belgische leverancier

Conventioneel meel

Andere ingrediënten

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: zout

Ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Gisting

Natuurlijke zuurdesem, bereiding van het voordeeg, bakkersgist

Oven

Gasoven

Opmerking

Dit jaar gaan twee lokale landbouwers ( Tielrode ) een proefveld aanleggen waarop graan wordt gezaaid. Op basis van deze ervaring en de studie 'Lokaal brood " van Hogent wordt 2023 voorbereid om een groter veld in te zaaien.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.