De producten van

Coup de Chocolat

Chocolatier, Borgerhout
Caroline Huyghe
Caroline Huyghe heeft Coup de Chocolat opgestart in 2016. Het bedrijf is gevestigd te Borgerhout, in Vlaanderen.

Het project

Coup de Chocolat maakt overheerlijke originechocolade. We verwerken uitzonderlijke cacaobonen uit Colombia die gefermenteerd en geroosterd worden door experts ter plaatse, tot latten (>70% cacao). De cacao verwerken we in ons atelier in Antwerpen (Borgerhout).
De cacaobonen worden geteeld in een systeem van boslandbouw waardoor de smaak van de chocolade veel meer uitgesproken is (je proeft de terroir). Omdat we goed betalen voor de perfecte cacao en bovendien zonder tussenpersonen werken (direct trade) verdienen onze cacaoboeren veel meer dan ze elders krijgen voor hun harde werk. We gebruiken alleen basisingrediënten in onze chocolades: topcacao en biologische rietsuiker. Sinds 2019 vervoeren we onze cacaobonen ook co2-vrij van Colombia naar België, via een cargozeilschip.

Adres
Mellaertsstraat 6
2140 Borgerhout
2016
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Coup de Chocolat

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Cacao

Afkomstig van een leverancier buiten de EU

Ambachtelijke producten, fairtrade producten

Secundaire ingrediënten

Rietsuiker

Afkomstig van een leverancier buiten de EU

Biologische producten, fairtrade producten

Andere ingrediënten

-

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

De cacaobonen groeien in een systeem van boslandbouw met respect voor de omgeving.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.