Wij zijn sinds 2016 omgeschakeld naar Bio, voorheen gangbare melkveehouders met een hart voor begrazen. We groeiden naar een landbouwmethode die streeft naar evenwicht en autonomie. In 2019 leerden we kaas en yoghurt maken. Dit doen we op een zo natuurlijk mogelijke manier, met de rauwe volle melk zoals de natuur het bedacht heeft. kaas dus enkel met melkzuurbacterien en stremsel.
De yoghurt maken we ook met de volle biomelk, deze moeten we om wettelijke redenen wel pasteuriseren. we werken met glazen potten die we graag afgewassen hergebruiken( statiegeld)
Heeft een eigen werkplaats
Verse volle bio koemelk
Productie op eigen bedrijf
Biologische producten, lokale producten (-250km), producten afkomstig van een gecertificeerde productie, fairtrade producten, ambachtelijke producten
Melkzuurbacterien, stremsel, zout in de pekel
Afkomstig van een leverancier binnen de EU
Biologische producten, producten afkomstig van een gecertificeerde productie
Geen
Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld
Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld