Welkom bij Atelier Blé - de eigen wijze maalderij!
In onze kleinschalige maalderij malen we onze eigen geteelde granen tot heerlijk meel voor brood, gebak en pasta. We kiezen bewust voor een traag maalproces tussen twee authentieke molenstenen. Door de trage maling warmt het meel niet op en blijven alle voedingsstoffen intact. Dit vertaalt zich in voedzaam, lokaal meel met een unieke smaak.
We bieden meel aan van tarwe en spelt, grof of fijn gezeefd, in verpakkingen van 2 - 5 - 25 kg.
2 gekweekte soorten per jaar
Kweek in volle grond
Gebruik van organische meststoffen (mest, gier), gebruik van conventionele meststoffen
Op mijn boerderij geproduceerd, afkomstig van een binnenlandse leverancier
Zelfgekweekt zaaigoed
Verwerking in mijn werkplaats
De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: geen
Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld
Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld
In onze kleinschalige maalderij malen we onze eigen geteelde granen tot heerlijk meel voor brood, gebak en pasta. We kiezen bewust voor een traag maalproces tussen twee authentieke molenstenen. Door de trage maling warmt het meel niet op en blijven alle voedingsstoffen intact. Dit vertaalt zich in voedzaam, lokaal meel met een unieke smaak.