Exploitation laitière familiale implantée sur ANTIN, reprise par le fils LUDOVIC avec sa compagne JULIA en 2022 pour maintenir et faire perdurer ce beau métier d'éleveur de vaches laitières dans les Hautes Pyrenées. En 2023, ils construisent une fromagerie sur OSSUN afin de mieux valoriser le lait produit en le transformant en divers produits laitiers fermiers. Ainsi sont fabriqués des fromages à pâte molle type camembert, ainsi que des fromages frais aux divers formats : buchettes, briquettes, palets, et pyramides. Ils proposent également de la faisselle et du fromage blanc et une gamme de riz aux lait aux divers arômes (vanille, cannelle, laurier sauce, caramel).
Cette installation contribue à maintenir localement un choix de produits fermiers aux consommateurs.
A VOS PAPILLES !!!
40 dieren
Montbéliardes
De dieren worden op de veehouderij geboren
Veehouderij met vrije uitloop
Voer op basis van gras of andere voedergewassen, voer op basis van granen, gebruik van vitaminen en voedingssupplementen, voer op basis van verwerkt voeder (korrels, meel, perskoeken)
Afkomstig van een leverancier binnen de EU, op mijn boerderij geproduceerd
Het voer bevat ggo's
Ik behandel de dieren enkel als ze ziek zijn
Behandeling op basis van antibiotica, vaccinatie van de dieren, behandeling met etherische oliën, homeopathische behandeling
Verwerking in mijn werkplaats
De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: presure et ferment
Ingrediënten afkomstig van een Belgische leverancier
Ingrediënten afkomstig van een gecertificeerde productie