De producten van

Ferme Xemiania

Graanverbouwer/meelfabrikant, Producent van ambachtelijke pasta, Béguios
Jean Michel Etchegaray
Jean Michel Etchegaray heeft Ferme Xemiania opgestart in 2003. Het bedrijf is gevestigd te Béguios, in Aquitaine.

Het project

La ferme se situe à Béguios, près de Saint-Palais, au cœur du Pays Basque. Respectueux de l’environnement et du bien-être de nos animaux, nous élevons des veaux et vaches de races Blonde d’Aquitaine, Bazadaise et Black Angus, en Agriculture Biologique.

Depuis 2019, nous proposons des farines et pâtes bio à partir de céréales cultivées, moulues et transformées à la ferme.
Nos blés et maïs sont issus de variétés dites “anciennes”. Ce sont des variétés naturelles qui n’ont pas subi de transformation, et qui s'adaptent au terroir et au climat local.
Ces céréales se ressèment d’une année sur l’autre, ce qui permet une maitrise de leurs qualités et l’autonomie de la ferme.

Adres
202 chemin de Heguia
64120 Béguios
2003
Jaar van oprichting
1.5
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Ferme Xemiania

Gewassen

4 gekweekte soorten per jaar

Kweek in volle grond

Behandeling van gewassen

Gebruik van organische meststoffen (mest, gier)

Poot- en zaaigoed

Op mijn boerderij geproduceerd, afkomstig van een lokale landbouwer

Zelfgekweekt zaaigoed, biologisch zaaigoed

Verwerking

Verwerking in mijn werkplaats

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.