Wij zijn een champignonkwekerij gelegen te Hoeleden. Het bedrijf noemt Champignola (zusterbedrijf Fungi Bv) en is opgericht door mijn ouders in het jaar 1999. Mijn vader werkte hiervoor in Bunsbeek in een champignonkwekerij en heeft toen zijn eigen bedrijf opgericht. Ik werkte al 6 jaar samen in het bedrijf met mijn vader. Na het overlijden in 2019 van mijn vader is mijn moeder mee in de zaak gekomen en wij doen dit sindsdien samen verder. Vanaf augustus 2021 zijn wij gestart met onze eigen kweek van bio oesterzwammen.
Bio-oesterzwammen zijn zeer gezond. In wetenschappelijk onderzoek naar de oesterzwam, zijn er stoffen aangetoond die een kanker-remmende werking laten zien, die anti-diabetisch werken en stoffen die het cholesterolgehalte verlagen. Bio-oesterzwammen hebben een zeer laag vetgehalte en een hoog eiwitgehalte en zitten bovendien vol met vitaminen en mineralen. Om deze reden zijn oesterzwammen dan ook erg goed te gebruiken in een dieet, maar bovenal zijn ze enorm lekker!
Deze bio-oesterzwam heeft een zachte, romige smaak, kan in veel gerechten gebruikt worden en is ook erg lekker in soepen en sauzen. Deze oesterzwam is ook lekker bij een stukje vlees, of als vleesvervanger voor vegetariërs. De grijze bio-oesterzwam is twee tot drie dagen goed houdbaar in de koelkast.
Biologisch staat voor een eerlijk en gezond product! We houden rekening met het milieu, mens en dier.
1 gekweekte soorten per jaar
Gebruikte kweektechnieken: niet ingevuld
Naleving van de principes van de biodynamische landbouw
Afkomstig van een leverancier binnen de EU
Biologisch zaaigoed
Ik verwerk mijn producten niet
De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: Niets
Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld
Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld