Ik ben Kim van bakkerij Rosie. Na jarenlang bakken voor vrienden en familie, startte ik in het voorjaar van 2024 met een kleine, ambachtelijke bakkerij in Boechout.
Met bakkerij Rosie maak ik taarten, koekjes en cakes die rekening houden met de verschillende producten die het wisselen van de seizoenen met zich meebrengt. Van een friszure rabarbertaart in de lente, over een zomerse kersenclafoutis tot een kruidige perengembercake in de herfst.
Alles wat ik maak, is vers bereid, vanaf de basis. Ik gebruik geen kant-en-klare mixen, bewaarmiddelen of kunstmatige toevoegingen – alleen pure smaken en natuurlijke producten.
Afkomstig van een leverancier binnen de EU
Conventioneel meel
De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: Boter, noten, fruit, bloemen, verse kruiden, specerijen
Ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU, ingrediënten afkomstig van een Belgische leverancier, ingrediënten afkomstig van een lokale landbouwer
Lokale ingrediënten (-250km), ingrediënten afkomstig van conventionele ketens
Bakpoeder, bereiding van het voordeeg, bakkersgist
Elektrische oven