Bakker Luuk zorgt iedere maandag voor vers zuurdesembrood bij de Buurderij in 't Werkhuys. Zo kan je met een complete boodschappentas naar huis.
Luuk maakt het zuurdesembrood op basis van vier simpele ingrediënten; bloem, water, zout en tijd. Bakkerij BINGO werkt hiervoor samen met de IJzerkotmolen uit Zwalm. Deze authentieke watermolen draait rond een lokaal netwerk van biologische boeren en oude granen. Het resultaat: brood zoals het hoort te zijn.
Afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een Belgische leverancier, afkomstig van een lokale landbouwer
Biomeel, meel van oude graansoorten
De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: Water, zeezout, (boter), (eieren), (zaden en pitten)...
Ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU
Biologische ingrediënten, lokale ingrediënten (-250km)
Natuurlijke zuurdesem
Elektrische oven
In mijn standaard broden zit enkel bloem, water, zout en heel veel liefde. In speciaaltjes zitten andere ingrediënten. Steeds van biologische en lokale producenten.