Antesica is opgericht in Langhirano, in de provincie Parma, door Luca en Marco, twee boeren uit de Apennijnen. De beslissing om een dergelijk bedrijf op te zetten in vijandig gebied kan worden gezien als een daad van verzet, bedoeld om de ontvolking van de bergen tegen te gaan en zo het land te beschermen. In totaal worden er ongeveer 300 stuks vee gehouden in een semi-wilde staat en gevoed met hun eigen voer en hooi. Door de koeien op deze manier te voeren, krijgt de kaas een geweldige smaak en behoudt hij alle kenmerken van hooi en bergproducten. Het doel van Antesica is om een volledig natuurlijke Parmigiano Reggiano te produceren, met koeien die alleen worden gevoed met lokale, biologische producten en ter plekke worden gerijpt.
Dispose de mon propre atelier
Ingrédients de base : niet ingevuld
Approvisionnement auprès d'un fournisseur de l'UE
Produits locaux (-250km)
Ingrédients secondaires : niet ingevuld
Provenance des ingrédients secondaires : niet ingevuld
Caractéristiques des produits secondaires : niet ingevuld
Autres ingrédients : niet ingevuld
Provenance des autres ingrédients : niet ingevuld
Caractéristiques des autres ingrédients : niet ingevuld