De producten van

VOF Desem Rotselaar

Bakker/Banketbakker, Rotselaar
Wouter Vandeput
Wouter Vandeput heeft VOF Desem Rotselaar opgestart in 2024. Het bedrijf is gevestigd te Rotselaar, in Vlaanderen.

Het project

Met Desem streven we naar een plek waar er ruimte is voor meer dan brood alleen. Meer atelier dan bakkerij. Waar er tijd is voor fermentatie, maar ook voor integratie & innovatie van het koken met desem. We willen producten ontwikkelen en aanbieden die hand in hand gaan met echt en eerlijk brood.

Geen dagelijks brood, wel een aantal keer per week vers brood, met ingrediënten van de beste kwaliteit, natuurlijke fermentatie en volop de tijd om de smaak te laten ontwikkelen.

Zelden zal je er pistolets en koffiekoeken vinden, maar gaan we liever voor taco’s, naan & pizza. Geen taarten, maar piadina’s, buns & foccacia.

We gaan op zoek naar een combinatie van brood & food.

Adres
Steenweg op Gelrode, 37
3110 Rotselaar
2024
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van VOF Desem Rotselaar

Meel

Afkomstig van een lokale landbouwer

Meel van oude graansoorten, conventioneel meel

Andere ingrediënten

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: Voor onze speciale broden maken we onze mengelingen zelf met seizoensproducten.

Ingrediënten afkomstig van een lokale landbouwer

Lokale ingrediënten (-250km)

Gisting

Natuurlijke zuurdesem

Oven

Elektrische oven

Opmerking

Voor al onze broden werken we met trage fermentatie en hoge hydratatie, hierdoor langer houdbaar. De broden die we op woensdag aanbieden, maken we de degen reeds op maandag en bakken we op woensdag. Door het deeg voldoende tijd te geven, rijpen ze in smaak, breken de gluten af en zijn ze beter verteerbaar. Al onze broden worden vers gebakken en kunnen ingevroren worden.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.