De producten van

Kruze

Koffiebrander, Veltem-Beisem
Stijn Van Schoonlandt
Stijn Van Schoonlandt heeft Kruze opgestart in 2014. Het bedrijf is gevestigd te Veltem-Beisem, in Vlaanderen.

Het project

Ik ben Stijn Van Schoonlandt, afkomstig van een beenhouwersfamilie die lekker eten en drinken hoog in het vaandel draagt. Zelf zette ik de traditie niet verder en ging aan de slag als informaticus. Het ondernemersbloed zat echter in mijn lijf en in 2008 richtte ik het IT consulting bedrijf TRIPL’A op.

Na enige tijd begon ik steeds meer het gevoel te hebben iets te missen in mijn job, namelijk die link met voeding en mensen die ik van kleinsaf meekreeg van thuis uit. Dit gevoel werd nog eens versterkt na een lange inspirerende conversatie met Peter Poelman . Dit bracht mij dan uiteindelijk op een zoektocht naar een nieuwe uitdaging.

Voor koffie heb ik steeds een boontje gehad, reeds jaren drink ik espresso van vers gemalen bonen (volautomaat). Steeds zocht ik naar lekkere koffies, maar de zoektocht naar echte speciality koffie die je via het internet kan bestellen blijft beperkt in België. Vaak kwamen mijn koffies van branders in Londen, Amerika, Berlijn,… en dit bracht mij op het idee om zelf een webshop rond koffie uit te bouwen in ons klein bourgondisch koninkrijk.

Na een cursus koffiebranden en talrijke uren coaching van de beste professionals in België op vlak van roosteren en bereiden van koffie, zijn we dan van start gegaan met de productie en verkoop van Single Origin koffies. Geen van onze koffies zijn blends, maar elke koffie is afkomstig van één plantage of coöperatieve en worden allen ambachtelijk gebrand.

Naast koffie kwam al snel de vraag of we ook thee in assortiment hadden. Mijn vrouw, Leen, is een echte theeliefhebber en zij nam dan ook met veel plezier het theeluik voor haar rekening.

Onze theeën worden zorgvuldig uitgekozen en gecupped om zo de beste te selecteren voor onze klanten. Verder steken we veel tijd in het ontwikkelen van onze eigen blends op basis van de hoogwaardige theeën en ingrediënten die we selecteren. De blends worden in kleine batches van enkele 100 gram met de hand aangemaakt en zo verzekeren we u de beste smaak en houdbaarheid.

Adres
Clarahof 32
3020 Veltem-Beisem
2014
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Kruze

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Groene koffiebonen

Afkomstig van een leverancier binnen de EU

Producten afkomstig van een gecertificeerde productie, ambachtelijke producten

Secundaire ingrediënten

Secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de secundaire producten: niet ingevuld

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

De groene koffiebonen die we aankopen zijn allemaal geklasseerd als "speciality" wat wil zeggen dat deze aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen. Verschillende zakken uit één lot worden onderworpen aan inspecties om te evalueren of het aantal defects in bonen beperkt is. Zo mag er geen vreemd voorwerp aanwezig zijn (cfr steentje, insect, afval).

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.