Boeren & Buren
De producten van

Natuurbakkerij Bakkerij Hans BV

Bakker/Banketbakker, Tielt-Winge
Hans Van Bedts
Hans Van Bedts heeft Natuurbakkerij Bakkerij Hans BV opgestart in 2008. Het bedrijf is gevestigd te Tielt-Winge, in Vlaanderen.

Het project

Ik werk zeer ambachtelijk. En dat proef je gewoon. Melk en verbeteraars worden in mijn bakkerij niet gebruikt. Daarom kan je wel zeggen dat al mijn producten melkvrij (dus zeker lactosevrij) zijn. Wij werken veel met zuivere spelt voor brood, taart, cake, koekjes,... Ook eieren worden zo weinig mogelijk gebruikt. Daarom zijn onze producten zeer gegeerd door mensen met een allergie, door veganistische mensen en mensen die de ambachtelijke werkwijze kunnen waarderen. Deze ambachtelijke behandeling geeft het brood zijn eigen karakter . Elk brood is door de handen van de bakker gegaan en is uniek. Wij gebruiken uitgezochte melen die geen schimmels bevatten, en zonder toevoegingen kunnen gebruikt worden.

Adres
Haksbergstraat 43
3390 Tielt-Winge
2008
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Natuurbakkerij Bakkerij Hans BV

Meel

Afkomstig van een leverancier binnen de EU

Meel van oude graansoorten, vooraf bereid meelmengsel

Andere ingrediënten

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: steenoven

Ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU

Ambachtelijke ingrediënten, lokale ingrediënten (-250km)

Gisting

Natuurlijke zuurdesem, bakkersgist

Oven

Soort oven: niet ingevuld

Opmerking

Ik gebruik uitgezochte melen van een bloemmolen waarvan de leveranciers zich aan heel strenge normen moeten houden. Het graan wordt telkens getest op schimmels. Als er teveel sporen van schimmel zijn, wordt het graan verder gestuurd. De schimmels waarover het gaat overleven het bakproces. Omdat ik veel met allergenen bezig ben, kies ik voor een bloem en een molen die ik 100% kan vertrouwen.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.