En 1979, je reprend la propriété agricole de mon père à l'Abondance, dans les hauts de Saint-Benoît, une exploitation plantée exclusivement en cannes à sucre.
En 1984, je décide d'élever quelques cabris, pour la viande.
Les chevreaux ne consommant pas la totalité du lait produit pas les chèvres, je commence à fabriquer du fromage pour ma consommation personnelle.
Depuis ,je fabrique du fromage de chèvre avec le lait provenant de mon exploitation
Une véritable entreprise familiale se met en place et, en 2000, la fromagerie devient EURL.
30 dieren
Alpins et saenen
De dieren worden op de veehouderij geboren
Veehouderij in gebouwen
Voer op basis van gras of andere voedergewassen, voer op basis van verwerkt voeder (korrels, meel, perskoeken)
Op mijn boerderij geproduceerd, afkomstig van een Nederlandse leverancier
Ggo-vrij voer (volgens de verklaringen van de producent)
Ik behandel de dieren enkel als ze ziek zijn
Behandeling op basis van antibiotica
Verwerking in mijn werkplaats
Andere ingrediënten: niet ingevuld
Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld
Lokale ingrediënten (-250km)