De producten van

FROMAGERIE DE TAKAMAKA

Geitenhouder, Kaasverfijner, Saint-Benoît
Paul Jean Francois
Paul Jean Francois heeft FROMAGERIE DE TAKAMAKA opgestart in 1984. Het bedrijf is gevestigd te Saint-Benoît, in La Réunion.

Het project

En 1979, je reprend la propriété agricole de mon père à l'Abondance, dans les hauts de Saint-Benoît, une exploitation plantée exclusivement en cannes à sucre.
En 1984, je décide d'élever quelques cabris, pour la viande.
Les chevreaux ne consommant pas la totalité du lait produit pas les chèvres, je commence à fabriquer du fromage pour ma consommation personnelle.
Depuis ,je fabrique du fromage de chèvre avec le lait provenant de mon exploitation
Une véritable entreprise familiale se met en place et, en 2000, la fromagerie devient EURL.

Adres
130 CHEMIN ABONDANCE
97470 Saint-Benoît
1984
Jaar van oprichting
4
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van FROMAGERIE DE TAKAMAKA

Dieren

30 dieren

Alpins et saenen

Teeltmethoden

De dieren worden op de veehouderij geboren

Veehouderij in gebouwen

Voer

Voer op basis van gras of andere voedergewassen, voer op basis van verwerkt voeder (korrels, meel, perskoeken)

Op mijn boerderij geproduceerd, afkomstig van een Nederlandse leverancier

Ggo-vrij voer (volgens de verklaringen van de producent)

Behandeling van de dieren

Ik behandel de dieren enkel als ze ziek zijn

Behandeling op basis van antibiotica

Verwerking en secundaire ingrediënten

Verwerking in mijn werkplaats

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Lokale ingrediënten (-250km)

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.