De producten van

Brood op de plank

Bakker/Banketbakker, Sweikhuizen
Björn Coenen
Björn Coenen heeft Brood op de plank opgestart in 2014. Het bedrijf is gevestigd te Sweikhuizen, in Limburg.

Het project

Kleine ambachtelijke bakkerij waar producten vers gemaakt worden, uitsluitend van lokaal Kollenberger spelt graan. Verder verkopen we lokale specialiteiten.
Als basis gebruiken we ons eigen desem, opgestart in 2013. Door het desem op een hoge temperatuur te laten rijzen krijgen we een typische zoet - zure smaak. Brood laten we minimaal 12 uur rijzen, voordat het gebakken wordt.
Veel grondstoffen of produkten zijn biologisch, of we proberen ze lokaal in te kopen. bv. appels uit Puth, honing uit Puth, stroop uit Schinnen, kersen uit Limburg, rengeloate pruimen uit Sweikhuizen, verschillende soorten jam uit Beek.
Atlantisch zeetzout voor ons brood kopen we rechtstreeks in uit Bretagne, Frankrijk.
Er worden geen mixen of broodverbetermiddelen gebruikt.

Adres
Kerkstraat 4a
6174 RE Sweikhuizen
2014
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Brood op de plank

Meel

Afkomstig van een lokale landbouwer

Speciaal meel, meel van oude graansoorten

Andere ingrediënten

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: Desem, biologische zaden, noten,

Ingrediënten afkomstig van een Nederlandse leverancier

Biologische ingrediënten, lokale ingrediënten (-250km)

Gisting

Natuurlijke zuurdesem, bakkersgist, bereiding van het voordeeg

Oven

Elektrische oven

Opmerking

Kleine ambachtelijke bakkerij waar producten vers gemaakt worden, uitsluitend van lokaal Kollenberger spelt graan. Verder verkopen we lokale specialiteiten. Als basis gebruiken we ons eigen desem, opgestart in 2013. Door het desem op een hoge temperatuur te laten rijzen krijgen we een typische zoet - zure smaak. Brood laten we minimaal 12 uur rijzen, voordat het gebakken wordt. Veel grondstoffen o

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.