Wie is Kopjezwam?
Kopjezwam is gestart zomer 2015 vanuit een collectief van 4 personen, namelijk Bart Vanderveken, Wouter Stevens, Quentin Verstraete en Martijn De Coster. Momenteel werken we onder de vorm van een
coöperatieve venootschap.
Een lekker product kweken op afval. Dat is de kern van wat Kopje Zwam doet. We recupereren koffiegruis bij meer dan tien Brugse horecazaken en koffieschillen bij een koffiebranderij. Op dit substraat kweken we oesterzwammen. Na de oogst van de oesterzwammen hergebruiken we het substraat als compost. Op die manier kweken we op zeer duurzame wijze een zeer lekker eindproduct.
Naast het zelf kweken en verkopen van oesterzwammen, bieden we ook twee mogelijkheden aan voor de doe-het-zelver die thuis aan de slag wil met zijn eigen koffiegruis.
Maatschappelijk project, project rond voeding, project rond milieu
Tewerkstelling van mensen op weg naar maatschappelijke re-integratie, organisatie van opleidingen, organisatie van gemeenschappelijke workshops, ontvangst van publiek
1 gekweekte soorten per jaar
Kweektechniek: niet ingevuld
Kweek in gebouwen
Gebruik van gerecycleerd materiaal (houtsnippers, koffiedik,...)
Afkomstig uit de stad
Behandeling van de gewassen: niet ingevuld
Verwerking in mijn werkplaats
De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: geen
Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld
Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld
Wij kweken oesterzwammen op basis van koffiegruis. Hiermee maken we ook een burger zonder toevoegingen, maw 100% oesterzwammen.