De producten van

Biologische Angusfokkerij Poelzicht

Zoogkoeienhouder, 's-Heer Abtskerke
Maatschap De Wilde
Maatschap De Wilde heeft Biologische Angusfokkerij Poelzicht opgestart in 2012. Het bedrijf is gevestigd te 's-Heer Abtskerke, in Zeeland.

Het project

Na 11 jaar Belgische Blauwe zoogkoeien te hebben gefokt, zijn wij, René en Christine de Wilde, begin 2012 overgestapt op het Aberdeen Angus ras.
Vanaf het begin van het bedrijf worden de koeien op biologische wijze gehouden. We staan dan ook geregistreerd bij Skal (nr. 028030). De onafhankelijke organisatie die toezicht houdt op de biologische productie in Nederland.
De koeien en kalveren grazen in weiden van Natuurmonumenten in het Heggengebied bij Nisse en achter onze boerderij in 's-Heer Abtskerke (Zld).
Vanaf begin mei gaan de koeien met hun kalveren én de stieren naar buiten. Begin november komen ze weer terug op het bedrijf. Daar verblijven ze in ruime potstallen.
Het voer dat ze 's winters eten is uiteraard ook biologisch. De koeien eten enkel hooi uit natuurweiden, natuurlijk zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Voor de stieren wordt dit aangevuld met weinig krachtvoer uit de biologische landbouw.

Het vlees van een Aberdeen Angus koe is, mede door zijn langzame rijping, bijzonder van kwaliteit. Omdat wij iedereen mee willen laten genieten van dit heerlijke vlees zijn we met ingang van 17 november 2012 gestart met onze biologische boerderijwinkel. In de winkel vindt u diepgevroren en voorverpakte vlees van onze eigen runderen. Daarnaast verkopen we biologische kip en biologische eieren.

Naast onze eigen boerderijwinkel leveren we ons vlees aan andere boerderijwinkels, een biologische supermarkt en aan restaurants in de buurt.
Sinds 2017 laten we van ons vlees heerlijke Poelzicht kroketten en Poelzicht bitterballen maken. Ondertussen vinden zij hun weg in de horeca.

Adres
Bimmelsweg 3
4444 SB 's-Heer Abtskerke
2012
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Biologische Angusfokkerij Poelzicht

Dieren

85 dieren

Aberdeen Angus

Teeltmethoden

De dieren worden op de veehouderij geboren

Veehouderij met vrije uitloop, veehouderij in gebouwen

Voer

Voer op basis van gras of andere voedergewassen, voer op basis van granen

Op mijn boerderij geproduceerd

Ggo-vrij voer (volgens de verklaringen van de producent)

Behandeling van de dieren

Ik behandel de dieren enkel als ze ziek zijn

Behandelingsmethode: niet ingevuld

Verwerking en secundaire ingrediënten

Verwerking door een andere werkplaats

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: Hamburgerkruiden, peper en zout.

Ingrediënten afkomstig van een Nederlandse leverancier

Biologische ingrediënten

Opmerking

Wij zijn een biologische bedrijf hetgeen inhoudt dat onze runderen ruim een half jaar buiten lopen in natuurgebieden en in de winter in ruime potstallen los lopen. Het Aberdeen Angus rund is een sterk en zelfredzaam ras. Het medicatiegebruik is dan ook nagenoeg nul. De runderen eten biologische hooi en biologische brok/granen.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.