De producten van

Vlinderveld

Fruitteler, Groentekweker, Zemst
Davy Agten
Davy Agten heeft Vlinderveld opgestart in 2016. Het bedrijf is gevestigd te Zemst, in Vlaanderen.

Het project

Mijn naam is Davy en ik ben de boer van het Vlinderveld. 2019 was het eerste jaar dat ik voltijds boer was. Daarvoor was ik IT’er, inderdaad er staat een computer nerd op het veld. Van een carrière switch gesproken.

Pas in augustus van 2018 ben ik gaan beseffen dat groente en fruit telen mijn toekomst is, Oogsten, planten, zaaien, onkruid uit doen, het is zwaar werk maar ook een werk met veel voldoening.

Dicht bij de natuur mee met de seizoenen leven, mensen van goed en gezond voedsel voorzien dat kraakt van de versheid, daar sta ik graag vroeg voor op.

Samen met Nicky heb ik een zoontje en een dochter. Nicky is de sterke vrouw achter de boer. Ze staat in voor de logistiek en organisatie van alles en nog wat. Ze is ook mijn steun en toeverlaat en de kritische noot.

Het Vlinderveld teelt op dit moment op 1,5 ha meer dan 60 verschillende soorten groenten en kleinfruit. Hier bij staat het bodemleven centraal en de biodiversiteit.

Adres
Grote Molenweg
1980 Zemst
2016
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Vlinderveld

Gewassen

60 gekweekte soorten per jaar

Kweek in volle grond

Behandeling van gewassen

Gebruik van organische meststoffen (mest, gier), toepassing van geïntegreerde biologische gewasbescherming, gebruik van biologische meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen, naleving van de principes van de permacultuur

Poot- en zaaigoed

Afkomstig van een binnenlandse leverancier, op mijn boerderij geproduceerd, afkomstig van een lokale landbouwer, afkomstig van een leverancier binnen de EU

Biologisch zaaigoed, zelfgekweekt zaaigoed

Verwerking

Plaats van verwerking: niet ingevuld

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.