De producten van

Les Escargots des Châteaux

Akkerbouwer, Villexanton
Hugues Leroux
Hugues Leroux heeft Les Escargots des Châteaux opgestart in 2018. Het bedrijf is gevestigd te Villexanton, in Centre.

Het project

Après une année d'essai, je me lance seul, à 23 ans, dans l'élevage et la transformation d'escargots Gros-Gris. J'élève 300 000 escargots que je transforme par la suite en diverses recettes apéritives afin de vous faire consommer autretrement et tout au long de l'année un produit typiquement français. En croquilles (gaufrettes en forme de coquilles), en samosas, façon préfou ou en tartinade, faites-vous plaisir en surprenant vos convives lors de vos apéros. Consommez local, c'est bon pour le moral !

Adres
7 rue de la vove
41500 Villexanton
2018
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Les Escargots des Châteaux

Dieren

Aantal gehouden dieren: niet ingevuld

Gros-Gris

Teeltmethoden

De dieren worden niet op de veehouderij geboren

Veehouderij met vrije uitloop

Voer

Voer op basis van verwerkt voeder (korrels, meel, perskoeken)

Afkomstig van een Nederlandse leverancier

Ggo-vrij voer (volgens de verklaringen van de producent)

Behandeling van de dieren

Behandelingsfrequentie: niet ingevuld

Behandelingsmethode: niet ingevuld

Verwerking en secundaire ingrediënten

Verwerking in mijn werkplaats

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: beurre, persil, ail, échalote, sel, poivre, muscade

Ingrediënten afkomstig van een Nederlandse leverancier, ingrediënten afkomstig van een lokale landbouwer

Lokale ingrediënten (-250km), ambachtelijke ingrediënten

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.