De producten van

Mattheus BV

Visser, Amsterdam
Kramer Hendrik
Kramer Hendrik heeft Mattheus BV opgestart in 2015. Het bedrijf is gevestigd te Amsterdam, in Noord-Holland.

Het project

Hoi!
Mijn naam is Hendrik Kramer en ik ben visser. Wil jij weten wie jouw vis vangt, waar het vandaan komt en hoe het bij jou op het bord belandt? Volg @vis.2.020 op Instagram...

Op mijn 19e kwam ik als visser op het schip van mijn vader maar 5 jaar geleden besloot ik het roer om te gooien door in Masterplan Duurzame Visserij te stappen met een hele nieuwe visie voor ons familie bedrijf en de visserij namelijk; "MET DE KLEINST MOGELIJKE FOOTPRINT, GEZONDE EN ZO VERS MOGELIJKE VIS BIJ BEWUSTE MENSEN OP HET BORD KRIJGEN."
De elektrisch voortgedreven MDV-1 ''Imannuel'' werd gebouwd en vorig jaar kwam de MDV-2 ''Metanoia'' in de vaart volgens hetzelfde elektrsich-energiezuinige principe. Dit jaar zetten we de volgende stap in onze duurzaamheidsvisie en dat is het direct leveren aan visliefhebbers!
Wil je weten waar je vis vandaan komt en wie het vangt? Volg @vis.2.020 op Instagram

Adres
Smaragdstraat 17
1074 HD Amsterdam
2015
Jaar van oprichting
6
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Mattheus BV

Technieken en waarden

Zeevisserij

Visserij met bodemtrawl

Kustvisserij - enkele dagen per vistrip

Boot

Trawler

Lengte van de boot > 12 meter

Verwerking

Verwerking in mijn werkplaats

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Op mijn boerderij geproduceerde ingrediënten

Biologische ingrediënten, lokale ingrediënten (-250km), ingrediënten afkomstig van een gecertificeerde productie, fairtrade producten, ambachtelijke ingrediënten

Opmerking

We vissen in onze eigen achtertuin namelijk de Noordzee. Daarbij beperken we ons tot enkele dagen vissen omdat we vers op ijs gekoelde vis leveren, dus niet ingevroren, waardoor we de hoogste kwaliteit leveren. Vis is wild, biologisch en gezond. Daarmee één van de zeldzame producten die niet onder een lamp, gevangenschap of andere kunstmatige omstandigheden opgroeid en een echt leven heeft gehad.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.