De producten van

Doe-Ki

Ambachtelijke producent (non-food), Heerlen
Hannie Bindels
Hannie Bindels heeft Doe-Ki opgestart in 2019. Het bedrijf is gevestigd te Heerlen, in Limburg.

Het project

Doe-Ki is een klein initiatief ontstaan uit de behoefte om bewustzijn en verandering teweeg te brengen in ons eigen huishouden en onze leefomgeving. Doel is het verminderen van plastic afval.

Doe- staat voor DOEN. Binnen onze mogelijkheden keuzes maken die er toe doen. Verander de wereld, begin bij jezelf! Samen maken we het verschil.
-Ki staat voor universele levenskracht, onderdeel zijn van een groter geheel, verbonden zijn met alles en iedereen.

Doe-Ki ontstond in januari 2019 uit een spontaan idee: ik wil geen plastic schuurspons meer..... maar wat is het alternatief?
Drie vriendinnen die begonnen te breien, haken, naaien en stempelen. We gingen ontwerpen en ontwikkelen, met veel plezier, enthousiasme en aandacht.

De materialen: natuurlijke vezels ( jute en sisal, hennep en netel), biologische katoen, restkatoen, Vlaams linnen, zuivere bijenwas en biologische jojoba-olie. We geven de voorkeur aan hergebruik. Dat wat al verbouwd, geproduceerd en gebruikt is, zo lang mogelijk hergebruiken.

Doe-Ki producten gaan lang mee, zijn gifvrij, machine wasbaar ( behalve de bijenwas/ lunchdoeken) en leveren nauwelijks onverteerbaar afval op. Het leuke is, dat deze zero-waste producten het bewustzijn vergroten en in gebruik zelfs vaak beter zijn dan de plastic varianten. Het brood blijft langer knapperig vers, de vaatdoekjes absorberen prima, de bijenwasdoek blijkt na enig oefening super praktisch en de slazak is zelfs geniaal. De sla blijft wekenlang knapperig vers.
Waarom wegwerpplastic gebruiken als het echt anders kan?

Adres
Schaesbergerweg 28
6415 AH Heerlen
2019
Jaar van oprichting
0.6
geen voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Doe-Ki

Werkplaats

Type verwerkingswerkplaats: niet ingevuld

Basisingrediënt

Basisingrediënt: niet ingevuld

Herkomst van het basisingrediënt: niet ingevuld

Kenmerken van het basisingrediënt: niet ingevuld

Secundaire ingrediënten

Secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de secundaire producten: niet ingevuld

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

De materialen: natuurlijke vezels ( jute en sisal, hennep en netel), biologische katoen, restkatoen, Vlaams linnen, zuivere bijenwas en biologische jojoba-olie. We geven de voorkeur aan hergebruik. Dat wat al verbouwd, geproduceerd en gebruikt is, zo lang mogelijk hergebruiken. Doe-Ki producten gaan lang mee, zijn gifvrij, machine wasbaar ( behalve de bijenwas/ lunchdoeken) en leveren nauwelijks

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.