Brouwerij 1923 maakt in Gouda eigenhandig ambachtelijke bieren met oog voor de Goudse (bier)historie en de omgeving.
Wij brouwen ons bier eigenhandig, met liefde, vakmanschap en geduld, in onze Brouwloods op het terrein van GOUDasfalt aan de Gouderaksedijk. We laten ons daarbij inspireren door de stad en haar geschiedenis, de polder en het water.
We brouwen in beperkte hoeveelheden waar het bier de aandacht krijgt die het verdient. Pas als het bier aan onze smaak en kwaliteitseisen voldoet, gaat het in de verkoop.
I use my own premise
Water
My ingredients come from a national supplier
My ingredients come from conventional sources
Mout
My ingredients come from a national supplier
My ingredients come from conventional sources
Tarwe
My other ingredients come from a local farmer
I use handmade ingredients
Brouwerij 1923 probeert direct met producenten van ingrediënten te werken waar dat mogelijk is. Ongemoute tarwe voor ons witbier komt uit Zevenhuizen waar het op een biologische wijze geteeld wordt door Stichting Natuurpolders. Hop wordt ons geleverd door Poolse hopboeren met wie we in direct contact staan via onze tussenpersoon in Bodegraven. En we gebruiken in veel bieren Spelt Mout.