De producten van

Daan Christoffels, ambachtelijk molenaar

Molenaar, Genk
Daan Christoffels
Daan Christoffels heeft Daan Christoffels, ambachtelijk molenaar opgestart in 2019. Het bedrijf is gevestigd te Genk, in Vlaanderen.

Het project

Als kind werd ik gegrepen door het maaldersvak. Als 4jarige wandelde ik de Slagmolen te Genk binnen en ik was meteen verkocht.

In 2017 behaalde ik het diploma voor Vrijwillig Molenaar, waarna ik belandde op de Dorpermolen van Stevoort. Hier maalde we regelmatig biologische granen.

In 2019 startte ik mijn bedrijf. Een bedrijf dat meel- en bloemsoorten levert die tussen molenstenen gemalen zijn, geen producten aan toegevoegd voor een gezond en lekker resultaat. Wie met mijn bloem bakt zal merken dat er in het brood meer smaak zit. Dit komt door het maalproces.

Adres
Kneippstraag 213
3600 Genk
2019
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Daan Christoffels, ambachtelijk molenaar

Werkplaats

Gebruikt een gedeelde werkplaats

Basisingrediënt

Tarwe,rogge,spelt,haver,gerst

Afkomstig van een lokale landbouwer

Biologische producten, lokale producten (-250km), ambachtelijke producten

Secundaire ingrediënten

Secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de secundaire producten: niet ingevuld

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

Biologische granen die ik zelf aankoop bij lokale landbouwers in Sint-Truiden en Zutendaal, zodat er voor een korte keten gezorgd word. Deze granen worden tussen molenstenen vermalen op een watermolen. Dus ook zeker milieuvriendelijk!

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.