De producten van

Fish@Home

Vishandelaar, IJmuiden
Dylan Huis
Dylan Huis heeft Fish@Home opgestart in 2020. Het bedrijf is gevestigd te IJmuiden, in Noord-Holland.

Het project

Hoi!

Allereerst wil ik mij even voorstellen. Ik ben Dylan Huis, 27 jaar oud. Geboren en getogen in IJmuiden, en groot gebracht in een familie die eigenlijk altijd bezig is met vis. Ik heb de kennis van vis grotendeels van mijn vader meekregen omdat hij altijd in vis heeft gehandeld.

Naar mate ik ouder werd merkte in dat er in Nederland steeds minder vis uit onze Noordzee wordt geconsumeerd wordt, en steeds meer uit verre landen wordt geïmporteerd. Dit vind ik erg zonde omdat de vis uit onze eigen zee, de mooiste en lekkerste is. Tevens is deze vis puur en onbewerkt. Ook dat is vaak niet het geval bij import producten. Daarom wil ik mij inzetten om de Noordzeevis meer te promoten bij de consument.

Wij kopen de vis op de veiling in IJmuiden die 100 meter bij ons pakhuis vandaan ligt. De vis die ‘s ochtends gevangen wordt, hebben wij dezelfde ochtend in huis om direct te verwerken. Daardoor kunnen we de versheid altijd garanderen.

De vis moet altijd via de veiling verkocht worden. Hierdoor ontvangt de visser altijd een eerlijke prijs voor zijn vangst en wordt er streng gecontroleerd op de juiste maatvoering. Ondermaatse vis mag dus ook niet verkocht worden op de veiling.

Verder hebben wij de juiste vakkennis en materialen om de vis op de juiste manier schoon te maken, waardoor we een prachtig eindproduct kunnen leveren aan de consument.

We willen via BoerenBuren dan ook ons uiterste best doen om de Noordzeevis zo veel mogelijk te promoten omdat dit een zeer ondergewaardeerd product is wat veel te weinig wordt gegeten!

Met vriendelijke groet,
Dylan Huis
Fish@Home

Adres
Halkade 56
1976 DC IJmuiden
2020
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Fish@Home

Technieken en waarden

Zeevisserij, zoetwatervisserij

Visserij met bodemtrawl

Kustvisserij - enkele dagen per vistrip, kleine visserij - enkele uren per vistrip

Boot

Boomkorkotter

Lengte van de boot < 12 meter

Verwerking

Verwerking in mijn werkplaats

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: Heel veel passie!

Ingrediënten afkomstig van een Nederlandse leverancier

Lokale ingrediënten (-250km), ambachtelijke ingrediënten

Opmerking

Wij kopen de vis bij erkende vissers via de veiling in IJmuiden. Ons bedrijf bevindt zich naast de afslag. Hier maken we vis schoon en verpakken we deze. Daarna bezorgen we de vis bij de consument thuis.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.